به مهارت های کاشی لعابدار خود ایمان داشته باشید اما هرگز از پیشرفت دست نکشید

به طور معمول افرادی از این گونه کاشی ها بهره می برند که قصد ایجاد یک فضای خاص و زیبا را دارا می باشند. همچنین در بنای جدید جهت قبله را که حدود ۲۰ تا ۳۰ درجه با قبلهٔ فعلی اختلاف داشت، اصلاح و شبستانهای ستوندار و سقف چوبی در آن ایجاد کردند. آغاز روند تخریب باغات در تبریز به دوران اصلاحات ارضی در سالهای ۱۳۴۰ برمیگردد که بعد از اجرای این طرح اکثر روستاییان، مزارع و باغات خود را فروخته و به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و این امر باعث تخریب ۵۰ باغ تبریز از یک طرف و ایجاد پدیده حاشیهنشینی در حومه شهر شد. در سالهای بعد فعالیتش را در دو حیطه تئاتر و تلویزیون بهطور موازی ادامه داد. درون تمام اتاقها گچ بری شده و بیرون آنها از نمای اجری منظم و ریتم هماهنگی برخودار است بهطور کلی تمامی ویژگیهای معماری بناهای مناطق حاشیه کویر در این خانه به چشم میخورد که از خصوصیات جالب این بنا است. بنای این ساختمان به صورت مکعب و مستطیل میباشد در نما از آجر مهردار و کاشی لعابدار استفاده شده است اکثر قوسها به صورت جناغی و از سر ستونهای دوریک وکورنتین استفاده شده است پلان ساختمان متقارن و برونگرا میباشد.

علاوه بر آجر، از مصالحی چون کاشی، سنگ و گچ نیز در طراحی نمای ساختمان استفاده شدهاست. هماکنون نیز دبیرستان دارای دو هفتهنامه است که توسط مدیران، دبیران و دانشآموزان آن منتشر میشود. نخستین مدیر این دبیرستان، سهراب سفرنگ نام داشت که به مدت یازده سال مدیریت دبیرستان را به عهده داشت، در ابتدا ۵۷۵ نفر در آن تحصیل میکردند که ۱۵۴ تن از آنان زرتشتی بودند. به نوشته برخی تارنماهای مرتبط یا سازمان اطلاعات و امنیت ایران، سید مهدی هاشمی و یارانش از جمله آقای عطریانفر (که در محاکمه اسقف دهقانی دست داشت) یک باغ را در پیرامون شهر قهدریجان مصادره و به زندان تبدیل کرده بودند تا در آنجا آدمربایی و قتلها را فرماندهی و اجرا کنند (این ادعا هنوز اثبات نشدهاست). این بنا ویژگیهای معماری سده هشتم هجری را نشان میدهد. این مسجد دارای دو شبستان در پس ایوان شمالی و ایوان جنوبی و سردابهای به ابعاد۱۰در۱۰در میان صحن خود است.

در ضلع غربی دبیرستان، ساختمانی ۲ طبقه با ۴ اتاق وجود دارد که در سال ۱۳۲۵ توسط شخصی بنام اردشیر آذرگشسب به یاد فرزندش اسفندیار که در ۱۴ سالگی بر اثر حادثه فوت کرده، ساخته شد تا برای آموزش دانشآموزان بکار گرفته شود. در انتها آجر نیم پختهاست، که برای پخت مجدد به کاشی پاسارگاد کوره برگردانده میشود. فیروز بهرام بیکاجی فرزند یکی از زرتشتیان سرشناس و ثروتمند هند، به نام بهرامجی بیکاجی بود. «اولین مدرسه زرتشتیان تهران دبیرستان فیروز بهرام». در سال ۱۳۱۱، بهرامجی بیکاجی با صرف هزینهٔ حدوداً ۷۰ هزار روپیه بنایی را به یاد فرزند مرحوش بر روی قطعه زمینی متعلق به انجمن زرتشتیان تهران ساخت و نام آن را دبیرستان فیروز بهرام گذاشت. معماری، سبک ساختمان کاخ و تزیینات گچبری آن معرف هنر دورهٔ قاجار است و کوبی زرینی که نشانهٔ کاخ سلطنتی بود، بر فراز بلندترین نقطهٔ شیروانی بام جای داده شده بود. پیش از ورشکستگی سینمای ایران در سال ۱۳۵۶ خورشیدی، تبریز ۱۵ باب سالن سینما را در خود جای داده بود که امروزه تنها ۷ باب از آنها سالم باقیماندهاست؛ این در حالی است که در این مدت تنها یک باب سالن سینمای جدید بهنام سینما ناجی در این شهر به بهرهبرداری رسیدهاست.

نامهای رایجتر پررنگ نشان داده شدهاند. پنجرههای قابشده در تمام نما تکرار شدهاند و قوسهای بهکاررفته در آنها، نشان از معماری قاجاری دارد. آب و هوای گراش گرم و خشک است و در سال ۲۰۱۸ میلادی، میانگین دمای طول روز آن بین ۱۷ تا ۲۶ درجهٔ سلسیوس متغیر بوده است. به نقل از کتیبه پایکولی که در موزه لندن نگهداری میشود: آشوربانیپال پادشاه آشور زمانی که به قصد ویرانی پایتخت عیلام وارد سرزمین ایلام میشود میگوید من از نقطهای وارد دشت شدم که رود وارد میشود یعنی همینجا (مسیر ورود رودخانه کرخه در شمالغرب اندیمشک) از آثار تاریخی، باستانی و گردشگری اندیمشک میتوان به ویرانههای شهر ساسانی لور، شهر اریترین، پل صیحه، بقعه شاهزاده احمد در مازو، قلعه رزه و ویرانههای شهر ایلامی زعفران دشت در منطقه توریستی منگره، سد کرخه و سد دز همچنین و پلاژ آن اشاره کرد. به او بگویید که فرجام کارهای ناپسند و فریبکاری و دزدی چیزی جز نابودی و تباهی نیست.